31 Ekim 2016 Pazartesi

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KOLAY MANİKÜR

  Merhaba arkadaşlar :)
Bugün ki yazım da yeni başlayanlar icin evde kolay manikür nasıl yapılır ondan bahsetmek istiyorum . Evde kendi manikürunu kendi yapmak isteyen hem de hijyenik bir kuaför  bulamadım diyenler bu yazım  tam size  göre . 
Evet şimdi  yazımıza  başlayalım . 
 ilk olarak arkadaşlar ılık  bir suyu kaba koyup içine  bir kaç  damla limon sıkıyoruz. burada sıcak  su tırnak  etlerimizi yumuşatıcak ve limonda tirnaklarimizi hem güçlendirip hem de tirnak rengimizin açılmasına yardımcı  olacaktır.
Su biraz  soğuyuncaya kadar  törpüleme işlemine geçiyoruz . 
Torpuleme islemimizi törpünün yumuşak  kısmıyla yapıyoruz . tırnaklarınlmiza ister küt ister yuvarlak nasıl  kullanmak istiyorsan öyle  şekillendirin.
Törpü yaparken bir sağa bir sola yapmayın .  bu tırnağınızin kırılıp soyulmasina sebep olur. 
O sebeple bir yöne  doğru  torpuleme yapiniz. 
Törpüleme işlemini  tamamladiktan sonra ellerinizi hafif iliklasan suya koyup beş dakika bekletin. 
Sonra  kütikül giderici kullanicaz. manikür makası  kullanmamamizin sebebi ilk defa manikür  yapıyor  olmamız .  böylece  etlerimiz sertlesmemis olucak. eğer  daha önce manikür  makası  kullanmış  olsaydık  etlerimi daha sert çıkardı .  kütikül gidericinin yumuşak  kısmıyla etlerimizi geriye itip sivri kısmıyla sağdan veya soldan başlayarak  elimizi kaldirmadan fazla olan etleri  tirnagimizin  sonuna kadar geliyoruz.



Bu işlemi de yaptıktan sonra artık  oje kısmına geçebiliriz .  bunun için daha once de bahsettiğim  kalyonun tırnak  sararmasini önleyi cilasini sürmenizi öneririm .  bununla ilgili yazımı  blogumdan okuyabilirsiniz. daha sonra istediginiz bir ojenizi sürebilirsiniz.
Bu islemden sonra malzemelerinizi alkol ile dezenfekte etmeyi unutmayın . 
Bugün ki yazım  bu şekilde  umarım işinize yarar ve beğenirsiniz . 
Sevgilerimle..
Hoscakalin 
Bakımlı  kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder